Ditt meddelande har skickats och vi kommer besvara din förfrågan så snart som möjligt.

Inspirationsdag om Barnböcker

Publicerades den 6 februari 2018

Den 5:e februari anordnade vi i samarbete med Boken i Sverige en inspirationsdag för barnboksintresserade i bokhandeln.

Dagen inleddes med Lillemor Thorstensson som visade och berättade om Svenska Barnboksinstitutet. Förmiddagen fortsatte sedan med Lilla Piratförlagets chef och förläggare Erik Titusson som berättade om sin passion barn- och ungdomsböcker böcker samt om hur förlagsarbetet fungerar i praktiken.

Efter en god lunch fortsatte dagen med Josefin Sundström som berättade om sina underbara Saga-sagor, om samarbetet med prins Daniel och frestade oss med en hint om kommande projekt.

Dagen avslutades med erfarenhetsutbyte och information om Boken i Sveriges populära projekt, En bok åt alla, som de deltagande boklådorna får förmånen att vara med i. Projektet innebär att bokhandeln tar kontakt med en skola där de kommer ut till en klass och pratar om böcker och läsning. Med sig har bokhandlaren också en fin present i form av en bok till varje elev. Ett viktigt projekt som främjar läsning men leder också till att eleverna känner till att bokhandeln finns.

Tillbaka till nyheter