Ditt meddelande har skickats och vi kommer besvara din förfrågan så snart som möjligt.

Bokprovning 2018

Publicerades den 23 januari 2018

Den 26 mars kl. 09.00 kommer vi att i samarbete med Svenska Barnboksinstitutet att bjuda in till den årliga bokprovningen.

Vi vill gärna att du anmäler dig men evenemanget är kostnadsfritt. Kom och träffa dina kollegor i branschen på denna föreläsning och känn på föregående års utgivning.

Varje år, sedan 1994, arrangerar Svenska barnboksinstitutet Bokprovningen. Då presenteras föregående års utgivning av barn- och ungdomsböcker genom öppna föreläsningar, en utställning, en rapport med analyser och statistik samt en turné.

I Bokprovningen görs ingen bedömning av de enskilda böckernas kvalitet och Bokprovningen ger inte boktips. Syftet är i stället att se till hela utgivningen och bredden i utgivningen. De barn- och ungdomsböcker som gavs ut under det aktuella året och som inkommit till Svenska barnboksinstitutet senast den sista februari året efter, ligger till grund för rapporten. De böckerna finns också med i den utställning som visas i Svenska barnboksinstitutets bibliotek.

Tillbaka till nyheter